Összeült a kormány a Karmelitában, Szijjártó Péter a lengyel külügyminiszterrel beszélt

2022. november 16. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött: a Védelmi Tanács kedd esti tanácskozása után a szerdai kormányülésen is részletesen értékelik az orosz–ukrán háború legújabb fejleményeit azt követően, hogy Lengyelországban vélhetően rakétabecsapódás történt, és szintén rakétatámadás következtében leállt a Barátság olajvezeték – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda reggel.

A magyar kormány 8 órakor ül össze a Karmelitában. Az ülésen – többek között a titkosszolgálatok jelentései alapján – elemzik a kialakult helyzetet Magyarország katonai és energiabiztonsága szempontjából.

Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda/ MTI
Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda/ MTI

Közben Szijjártó Péter a Facebookon adta közzé, hogy beszélt a lengyel külügyminiszterrel, Zbigniew Rauval. „Speciális kapcsolat fűz minket Lengyelországhoz, a lengyelekhez. Ez nem egyszerűen stratégiai partnerség vagy barátság, hanem testvériség. Ezért is figyeljük nagy-nagy aggodalommal tegnap óta a lengyelországi történéseket. Az imént beszéltem lengyel külügyminiszter-kollégámmal, Zbigniew Rauval. Részletek hamarosan itt, élőben.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!