Maróth Gáspár után a védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkárt is felmentették

2022. november 16. – 21:41

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb távozó a Honvédelmi Minisztériumból, Szalay-Bobrovniczky Kristóf javaslatára Orbán Viktor felmentette a védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkárt, Fekete Szilviát. Az erről szóló döntés szerda este jelent meg a Magyar Közlönyben.

Hétfőn Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát menesztették azonnali hatállyal. A honvédelmi miniszter kedden azt mondta, véget ért a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése. A folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, és az államtitkár által vezetett területet is átszervezik a jövőben.

Ennek az átszervezésnek eshetett áldozatul a helyettes államtitkár is. Fekete Szilvia a kormány oldalán elérhető önéletrajz szerint 2012-ben a Belügyminisztériumban kezdett parlamenti államtitkárként, később az Országgyűlés Hivatalánál dolgozott önkormányzati ügyekért felelős kabinettitkárként, majd politikai tanácsadó és főosztályvezető volt előbb a Miniszterelnökségen, aztán a Miniszterelnöki Kormányirodában. Júniusban nevezték ki a Honvédelmi Minisztérium védelmi iparért és beszerzésért felelős helyettes államtitkárának.

Sajtóhírekben felmerült, hogy Maróth Gáspár fogja vezetni a miniszterelnök frissen felálló Katonai Irodáját, ezt azonban Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke cáfolta a Telex megkeresésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!