Orbán javaslatára felmentették a védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárt

2022. november 14. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin köztársasági elnök Orbán Viktor javaslatára felmentette dr. Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárt a megbízatása alól november 15-i hatállyal – derült ki a Magyar Közlöny hétfő este megjelent számából.

Maróth Gáspár az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor személyes tanácsadójaként dolgozott, 2000–2001-ben a Nemzeti Egészségügyi Tanács titkára, majd 2001 és 2003 között az Országos Népegészségügyi Program vezetője volt. 2018 és 2022 között védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos volt. Az ötödik Orbán-kormányban védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkári posztot kapott a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által vezetett Honvédelmi Minisztériumnál.

November 10-én a Honvédelmi Minisztérium még arról számolt be, hogy Maróth Gáspár egy pakisztáni katonai delegációt fogadott a minisztériumban, akikkel aláírt egy együttműködési megállapodást, amely „a két védelmi minisztérium közti jó kapcsolatok kiépítésére és fenntartására irányuló törekvéseket hangsúlyozza”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!