Pankotai Lili távozik a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumból

2022. november 14. – 21:07

Pankotai Lili távozik a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumból
Pankotai Lili – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Pankotai Lili elmegy a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumból, iskolát vált, értesült a Telex. Úgy tudjuk, már az is megvan, hol fejezi be az utolsó évét, Lili lapunknak azt írta:

„Igaz a hír, a körülményekről és részletekről nem kívánok nyilatkozni, amíg a jövő hét hétfői nappal létre nem jön a jogviszony új iskolámmal”.

Pankotai Lilit sok ember ismerte meg október 23-án, mikor az oktatás jövőjéért szervezett budapesti tüntetésen előadott egy általa írt slam szöveget, amiben trágár szavakat használt. Utána sokan bírálták ezért, az iskolája igazgatója is elhatárolódott, mondván: beszéde nem összeegyeztethető az egyházi értékekkel. Később Pécsen a szimpatizánsai flashmobot szerveztek, így álltak ki mellette.

Hétfőn megkerestük Lili iskolájának igazgatóját, arra voltunk kíváncsiak, kinek a döntése volt a távozása, és mit szól hozzá az intézmény. Ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Pankotai Lili nemrég egy hosszú interjúban mesélt a Telexnek arról, hogyan élte meg a beszéde utáni időszakot. Akkor azt mondta: szerinte az elfogadás éppen a legalapvetőbb minden vallásban, és igaz, ő másképp gondolkodik, de megérti a tanárai döntését. Nem bánta meg, hogy elmondta beszédét, mert úgy érzi, ő csak felvállalta a véleményét. Bár a családja, barátai nehezen viselik az őt ért támadásokat, akkor azt mondta, ő még állja a sarat.

Ha pedig még komolyabb retorzió érné, és esetleg kirúgnák az iskolából, akkor sem csinálna másképp semmit.

Erről a témáról ide kattintva angol nyelven is olvashat a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!