Czeglédy: Jogerősen elítélték a Pesti Srácok engem rágalmazó két munkatársát

2022. november 5. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

Szarvas Szilveszter és Füssy Angéla, a Pesti Srácok két újságírója ügyében helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék az elsőfokú verdiktet, miszerint bűnösök rágalmazás vétségében, ezért megrovást kapnak, derül ki Czeglédy Csaba DK-s politikus, az ügy sértettjének közösségi oldaláról.

Hozzáteszi: „Ahogyan ígértem, nem hagyom, hogy a fideszes propagandisták megússzák a hazugságok gátlástalan terjesztését.”

Az ügy lényege, hogy 2017-ben Szabó Bálint jelenlegi szegedi önkormányzati képviselő – aki ellen pénteken elfogatóparancsot adott ki a rendőrség egy más ügyben – azzal vádolta meg az akkor letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát, hogy Botka László megbízásából több tízmillió forinttal akarta őt megvesztegetni, és erről írt megtévesztő módon a kormánypárti lap.

Frissítés

Czeglédy Csaba a cikk megjelenését követően a következőt jelezte lapunknak: „Az ügy lényege nem egy, hanem két cikk. Az egyiket a Füssy írta, a másikat a Szarvas. A Füssyé volt a kifejezetten aljas cikk.” Az egyik cikk 2017. szeptember 27. napján „Szabó Bálint: Botka megbízásából több tízmillió forinttal akart elhallgattatni Czeglédy Csaba” címmel jelent meg, a másik a 2017. október 13. napján „Félsüketre verhették a szegedi börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat” címmel megjelent cikk, amit Füssy Angéla írt.

Szabó korábban azzal hívta fel magára a közvélemény figyelmét, hogy a koronavírus-járvány során bevezetett korlátozások elleni tiltakozásként saját autójával akadályozta a szegedi villamosközlekedést, máskor azt állította, hogy elrabolták, megerőszakolták és fel akarták gyújtani, előzőleg viszont politikai kalandorként ismerhették meg sokan – minderről részletesen olvashattak a Telex róla megjelent portréjában.

Czeglédy Csaba a DK színeiben politizál, ám független szombathelyi önkormányzati képviselő, indult a tavaszi országgyűlési választáson is, de ott alulmaradt a fideszes Hende Csabával szemben. Czeglédy neve a Human Operator Zrt.-t érintő büntetőügyön túl korábban azzal került be az országos hírekbe, hogy 2019-ben őt vádolták meg kormányoldalról, hogy az ördög ügyvédje néven kiszivárogtatta Borkai Zsolt adriai, jachtos orgiájáról szóló videót. 2021-ben a rendőrség is megerősítette ezt a verziót, Czeglédy maga ugyanakkor a mai napig tagadja, hogy ő végezte volna ki Borkai politikai karrierjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!