Márki-Zayék feljelentést tettek a CÖF-nek juttatott pénzek miatt

2022. október 15. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Mindenki Magyarországa Mozgalom feljelentést tett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

„Korábban 508 millió forint támogatást kapott a CÖF-CÖKA az állami tulajdonú MVM-től közgondolkodás javítására. Mint a kiperelt dokumentumokból megállapítást nyert, a fenti összegből 433 millió forintot 4 darab (!) mindössze 1-2 perces videókra költött a Civil Összefogás Fórum. A kisfilmek legyártását a számlák alapján a Fideszhez ezer szállal kötődő Magno Studio Kft.-vel végezte. Még egyszer tehát, 4 kisfilm legyártására és reklámozására 433 millió forint – lényegében – közpénzt használt fel egy fideszes álcivil egyesület. Ez felvetheti a pénzmosás gyanúját? Hamarosan megtudjuk” – írják közleményükben.

Szeptember végén a rendőrség Márki-Zay mozgalmának külföldi támogatásai miatt indított nyomozást, mivel az MMM magánadományokat gyűjtött a kampányra, a befolyt összeg legnagyobb részét pedig az amerikai Action For Democracy (AFD) adta.

Az ellenzéki kampány összköltsége becslések szerint 3,5 milliárd forint körül mozgott, az MMM első éves költségvetése pedig összesen 2,5 milliárd forint volt. Utóbbiból az AFD küldött 1,8 milliárdot.

Október elején titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a parlament nemzetbiztonsági szolgálata az ügyben. Márki-Zay Péter teljes lelki nyugalommal áll a bizottság rendelkezésére, és támogatja a vizsgálatot. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje a Telexnek azt mondta, hogy minden törvényt betartottak, és nem történt tiltott kampányfinanszírozás, mert nem egy párt számlájára érkezett pénz az USA-ból, hanem civil mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom kapta azt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!