Kövér László: Magyarország a normalitás egyik utolsó menedéke

2022. október 14. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

Kövér László házelnök a Lámpás című lapnak adott interjút, amit az MTI szemlézett. A házelnök az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége lapjának adott interjúban többek között arról beszélt, a mai Európa „halálos veszedelemben van”, mert „idegen érdekek ügynökei, tehetségtelen fajankók, megvásárolt vagy megzsarolt gazemberek és neobolsevista keretlegények kerítették hatalmukba”.

Magyarország viszont szerinte „a normalitás és a valódi európai értékek egyik utolsó menedéke”.

Kövér úgy fogalmazott, jelentős esély van arra, hogy Európa nyugati része nem éli túl ez elkövetkező időszakot, a magyaroknak viszont van rá esélye, amennyiben a „a társadalom magát nemzeti elkötelezettségűnek, kereszténynek, konzervatívnak gondoló része kitart”.

A házelnök azt mondta, a magyar nemzet többször volt „a történelem ütközőpontjában a világ eleje”, ezekben a küzdelmekben pedig nemcsak saját szabadságunkat, keresztény- és nemzeti önazonosságunkat védtük, hanem a nyugat védőbástyájaként is helyt álltunk. Hálából ennek politikai elitje mindig cserben hagyott bennünket, ha lehetett kifosztott minket, és jó néhányszor megpróbált alávetni és megalázni, ha pedig az állt az érdekében, odalökött a lenézett „barbár” kelet karmai közé – mondta.

A politikai közbeszédről a házelnök úgy vélekedett: „a parlamenti diskurzus szellemi és erkölcsi színvonala közállapotaink hű tükre”. Szerinte a parlamentáris demokrácia keretei között ezzel csak annyit lehet kezdeni, hogy egy bizonyos határ átlépését megpróbálják szigorúan szankcionálni. Megjegyezte, ez „nagyon fájó, zsebbe vágó következményekkel” járt jó néhány ellenzéki képviselő számára, de ezek a „súlyos pénzösszegek” jelentettek visszatartó erőt az elmúlt parlamenti ciklus második felében. (A házelnök előszeretettel szab ki rekord magas büntetéseket ellenzéki képviselőkre, kapott már milliós dorgálást többek között Szabó Tímea, Gyurcsány Ferenc, Tordai Bence és Jakab Péter is – a házelnök szerint az ellenzéki képviselők direkt provokálják.)

Kövér az interjúban arról is beszélt, a mai globalizált világban léteznek olyan pénzügyi-gazdasági erőcsoportok, amelyeknek egyre kevésbé titkolt ambíciója „egy nemzetállami demokráciák nélküli világkormányzás megvalósítása”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!