Megszavazta az Országgyűlés Szabó Tímea 9,7 milliós büntetését

2021. október 19. – 14:10

Megszavazta az Országgyűlés Szabó Tímea 9,7 milliós büntetését
Fotó: Szabó Tímea / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába kérte 9,7 millió forintos büntetésének hatályon kívül helyezését Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, az Országgyűlés vita nélkül, 114 szavazattal, 47 ellenében, 2 tartózkodás mellett fenntartotta Kövér László házelnök döntését, így Szabó tiszteletdíja közel 10 millió forinttal csökken – írta meg az Atv.hu.

Szabó Tímeára azért rótt ki 9 686 400 forintos bírságot Kövér, mert június közepén kifeszített egy molinót, amin a „Fidesz” felirat fölött a Kínai Népköztársaság zászlajának csillagai álltak. A házelnök azzal indokolta akkor a magas büntetést, hogy már nem először kellett az ellenzéki politikusra bírságot kiszabni, amiért megsértette a házszabályokat. Szabó először a mentelmi bizottságnál kérelmezte a döntés hatályon kívül helyezését, önkényesnek, megalapozatlannak nevezve azt, ám elutasították a kérelmét. Ezután szeptemberben kérte az Országgyűléstől is a döntés hatályon kívül helyezését.

A keddi döntés ellen Szabó Tímea a molinón látott mintához hasonló fehér felsőben tiltakozott.

Ezzel az összeggel a párbeszédes politikus beérte Jakab Pétert, aki az eddigi rekordot tartotta parlamenti büntetésekben, ő a fideszes politikusok rendszeres leficsúrozásáért kapott hasonló mértékű bírságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!