Kövér szerint az ellenzéki politikusok szándékosan provokálják, hogy megbüntesse őket

2021. június 4. – 23:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jakab Pétert, a Jobbik frakcióvezetőjét többször is milliós büntetéssel sújtotta Kövér László házelnök. Legutóbb azért kapott 9,6 milliós büntetés a jobbikos politikus, mert felszólalásában leficsúrozta a fideszes képviselőket. Tavaly októberben 4,4 millió forintot szabott ki rá a házelnök, mert Jakab – miközben krumplikirálynak nevezte Orbán Viktort, utalva a választások előtt kiosztott ingyenkrumplira – egy zsák krumplit akart átadni a miniszterelnöknek a parlamentben. A 9,6 milliós büntetéssel megdöntötte Tordai Bence (Párbeszéd) rekordját, akinek 8,2 millió forintot kellett fizetnie, mert mobiljával videózta Varga Mihály pénzügyminisztert.

Pénteken a Hír TV-ben Kövér László arról beszélt, hogy szerinte az ellenzéki politikusok szándékosan hozzák olyan helyzetbe hétről hétre, hogy neki ne legyen más választása, mint szankciókkal élni. „Mert két eset van: elengedem a fülem mellett, és akkor még rátesznek egy lapáttal a következő alkalommal, és akkor gyakorlatilag előbb-utóbb ellehetetlenül a parlament működése. Vagy pedig a házszabály szellemében és betűjének megfelelően megálljt próbálok parancsolni a hülyéskedésnek”. Vásári tréfának tartja, hogy ilyenkor diktatúrát óbégatnak és a milliós fizetésük mellett „végigtarhalják” az országot.

Kövér tudja, hogy Jakab Péter tudatosan és számításból csinálja, amit csinál, és hasznot húz ebből. De ez Kövért nem befolyásolja, mert:

„Az országgyűlés mégsem kocsma, főleg nem a kocsma hátsó udvara.”

A műsorvezető megkérdezte Kövért, hogy az ellenzék miért követel jóvátételt az elmúlt 11 évért, amit egyébként néhány perccel korábban Kövér a magyar 20. századi történelem legsikeresebb 11 évének nevezett. „Van annak egy diszkrét bája, amikor Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, az egyik erős figurája az egyesült ellenzéknek, amiben a valahai kisnyilasok hirtelen átöltöztek, mint a Terror Házában is van egy ilyen szoba, ami ezt az 1945 utáni történelmi pillanatot örökíti meg, amikor ugyanez történt.” Kövér nem is érti, milyen alapon emleget jóvátételt az ellenzék, ilyenkor úgy érzi, hogy:

„Kinyílik az embernek a gumicsizmájában a bicska, azért mindennek van határa”.

Kövér világtendenciának tartja, hogy a parlementi viták színvonala esik, ez nemcsak itthon van így, hanem például az Egyesült Államokban is. Ennek oka pedig az, hogy a világ, a baloldal miatt, szellemi értelemben eljutott arra a pontra, amikor már nincs „közös nevező jobb- meg baloldal, demokrata és republikánus, fideszes és jobbikos között, hanem gyakorlatilag a politika átalakult egyfajta hideg polgárháborúvá”. Ez pedig baljós jövőt fest Kövér szerint, ez is a 2022-es választás tétje.

A műsor elején az Európai Parlamentet is kiosztotta Kövér; szerinte az EP az európai demokrácia elleni „legnagyobb merényletek egyike”, mert nem az európai demokráciáért van, hanem az ellen dolgozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!