A Közép-Budai Tankerület igazgatója: Ami most zajlik, az egy tudatos és rosszindulatú lejáratás

2022. október 13. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Ami most zajlik, az egy tudatos és rosszindulatú lejáratás, több esetben az alapvető személyiségi jogaink megsértése, családtagjaink megfélemlítése. Ez már nem a pedagógusok érdekében zajlik, nem róluk szól. Az oktatásban a tanulók érdeke lenne az elsődleges, az ő érdekük pedig az lenne, hogy zavartalan legyen az oktatás” – nyilatkozta a Hvg.hu-nak Hajnissné Anda Éva, az I., II. és XII. kerületi iskolákat tömörítő Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója.

Azt mondta, szerinte a pedagógusok követeléseinek van jogalapjuk, ugyanakkor a módszereikkel már nem ért egyet. „A kormány maga sem vitatja, hogy a béreket emelni szükséges, ennek érdekében folynak az egyeztetések az Európai Bizottsággal is.

Az elmúlt időben alkalmazott, olykor a megfélemlítésig jutó, törvénytelen, sok esetben a tanulókat tiltakozásra kényszerítő módszerek azonban ebben nem segítenek, ezekkel nem értek egyet”

– mondta a tankerületi vezető, aki 1986 óta dolgozik a II. kerületben. „Emelt fővel megyek ki továbbra is a nevelőtestületekhez. Aki ismer – és én az összes nevelőtestületet jól ismerem, a tankerületben sok volt kollégám van köztük –, az tudja, hogy mindent megteszek a saját hatáskörömben a tankerület, az iskolák, a diákok és a pedagógusok érdekeiért” – mondta Hajnissné Anda Éva.

A Közép-Budai Tankerületi Központ múlt pénteken figyelmeztető leveleket küldött a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 37 pedagógusának, ami több mint a tantestület fele. Hétfő reggel szülők és diákok tüntettek a tankerület Kacsa utcai épülete előtt. A szervezők átadtak a tankerületi vezetőnek egy petíciót, amiben tanárok sztrájkjogának visszaállítását és a pedagógusbérek rendezését követelték. A petíciót Hajnissné Anda Éva tankerületi vezető átvette, és azt ígérte, hogy továbbítja azt az illetékeseknek.

A budapesti tankerületi központok honlapjáról szerdán eltűntek a telefonszámok. Az intézményeket fenntartó Klebelsberg Központ azt közölte, hogy a tankerületek gyalázkodó, fenyegető telefonok százait kapták az elmúlt napokban. „Emiatt vettük le ideiglenes jelleggel a telefonszámokat, annak érdekében, hogy a kollégáink a feladataikat el tudják látni” – írták.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!