Eltűntek a tankerületek telefonszámai a honlapról, mert százával kaptak gyalázkodó hívásokat

2022. október 12. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

A hvg szúrta ki, hogy a budapesti tankerületi központok honlapjáról eltűntek a telefonszámok. Az intézményeket fenntartó Klebelsberg Központ megerősítette ezt, és megindokolta a lapnak, miért nem láthatóak a korábban ott lévő telefonszámok.

„Sajnálatos módon az ellenzéki sajtóorgánumok, ellenzéki politikai szereplők hecckampányai, hazugságai miatt a gyalázkodó, fenyegető telefonok százait kapják a fővárosi tankerületi központok, emiatt vettük le ideiglenes jelleggel a telefonszámokat, annak érdekében, hogy a kollégáink a feladataikat el tudják látni”

– közölte a központ.

Október ötödikén országszerte tüntetéseket szerveztek a pedagógusokért, a következő megmozdulás pedig pénteken lesz. A múlt szerdán a résztvevők azt is követelték, hogy állítsák vissza munkába azt az öt tanárt, akiket a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból azért rúgtak ki, mert részt vettek a polgári engedetlenségben. A Kölcsey két kirúgott pedagógusával, Törley Katalinnal és Palya Tamással ebben a videóban beszélgettünk megkönnyebbülésről, kiállásról és a jövőjükről.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!