Középkategóriás Forddal érkezett – rácsapta az ajtót az újságíróra Völner Pál

2022. október 4. – 07:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Völner Pál decemberben mondott le államtitkári tisztségéről, miután kiderült: az ügyészség szerint 83 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, hogy neki kedvező módon alakítsa a végrehajtói kinevezéseket. A Blikk most kiderítette, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartása szerint „aktív” Völner státusza.

A lap el is ment a nyergesújfalui ügyvédi irodához, ahol helybeliek arról beszéltek, valószínűleg működhet az iroda, gyakran látni az épület előtt parkoló kocsikat. A Blikk egy luxusautót látott az udvaron, Völner viszont egy középkategóriás Forddal érkezett. A volt miniszterhelyettes azonban nem akart interjút adni, rácsapta az ajtót az újságíróra.

Völner és családja vagyonát korábban zár alá vette a rendőrség, még a kenőpénz átvételével vádolt egykori igazságügyi minisztériumi államtitkár fiának autóját is elszállították. „Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül” – mondta akkor Völner. Az ügyben akkor bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala.

A Blikk kérdésére a Komárom-Esztergom Megyei Ügyvédi Kamara elnöke most azt közölte: fegyelmi eljárás van folyamatban Völner ügyével kapcsolatban, de a folyamatban lévő büntetőeljárás jogerős befejezéséig a kamarai eljárást felfüggesztik, tehát jelenleg Völner jogszerűen praktizálhat ügyvédként.

Völner mentelmi jogát tavaly decemberben vonták meg, a politikus lemondott államtitkári posztjáról. A bűncselekmények elkövetését nem ismeri el, de közölte, vállalja az ügy politikai következményeit.

A Schadl–Völner-ügy tavaly december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.

Schadl közben a végrehajtói területi jogosultságokra pályázóktól szedte be a sápot, ezek ugyanis biztos megélhetést jelentenek annak, aki elnyerte őket. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át, míg Schadl az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert. Az ügyről itt írtunk összefoglalót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!