Völner és családja vagyonát is zár alá vette a rendőrség

2022. szeptember 9. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

Zár alá vették Völner Pál és családja vagyonát – írta a 24.hu. Az összesen 83 millió forint kenőpénz átvételével vádolt egykori igazságügyi minisztériumi államtitkár fiának autóját is elszállították. Völner ügyvédje szerint a lépés törvénytelen volt, mert ellenőrizhető, hogy az államtitkár számlájára korábban befolyt fizetése nem bűnös vagyon.

A fideszes parlamenti képviselő, volt igazságügyi államtitkár a gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. Ez töredéke annak, amit a gyanú szerint Schadl keresett azzal, hogy Völnernél közbenjárva elérte, hogy az általa megadott személyek kapják meg bírósági végrehajtói kinevezésüket. A gyanú szerint hét érintett végrehajtó összesen 884 millió forint kenőpénzt fizetett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökének.

Az ügyben most bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a korrupcióval meggyanúsított Völner Pál volt államtitkárnál és családjánál – írta a lap, amelynek Völner nyilatkozott a zár alá vételről:

„Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül” – közölte a volt államtitkár, aki Varga Judit igazságügyi miniszter helyetteseként a titkosszolgálatok által végzett megfigyelésekre kért engedélyek megadásáról is döntött. Igaz, vitatható eljárás, hogy az igazságügyi miniszter ezt nem csak saját távolléte esetében, de teljes egészében helyettesére bízta.

Völner mentelmi jogát tavaly decemberben vonták meg, a politikus lemondott államtitkári posztjáról. A bűncselekmények elkövetését nem ismeri el, de közölte, hogy vállalja az ügy politikai következményeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!