Alpolgármesternek nevezték ki a korrupcióval vádolt Simonka Györgyöt Pusztaottlakán

2022. október 4. – 20:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Áprilisban búcsúzott az Országgyűléstől Simonka György, a Fidesz Békés megyei képviselője, nem kezdte meg a negyedik parlamenti ciklusát. Bár tavaly decemberben a családjára hivatkozott, amikor bejelentette, hogy nem indul el a következő választáson Békés megye 4. választókerületében, valójában a választókerület 14 fideszes alapszervezetéből 12 nem támogatta a jelölését.

Minden bizonnyal azért, mert Simonkát bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vád szerint 2009 és 2015 között 1,4 milliárd forintot csaltak el társaival.

2020 januárjában állt először Simonka a bíróság elé az ügyben.

Simonka György a Fővárosi Törvényszéken 2021. november 23-án – Fotó: Bődey János / Telex
Simonka György a Fővárosi Törvényszéken 2021. november 23-án – Fotó: Bődey János / Telex

Ha országgyűlési képviselő nem is lett áprilisban, a politikától nem kellett hosszú időre elköszönnie. Szülőfalujában, Pusztaottlakán alpolgármesternek választotta a testület pár hete – tudta meg a Magyar Narancs. A Békés megyei települést korábban nyolc évig vezette polgármesterként.

„Annyira nem zavarta a testületet, hogy a vádlottak padján ülök, és a Központi Nyomozó Főügyészség összességében 1,4 milliárdos költségvetési csalással vádol, hogy egyhangúlag választottak meg nemrégiben Pusztaottlaka társadalmi megbízatású, mandátummal nem rendelkező alpolgármesterévé. Én pedig azért fogadtam el a megtisztelő és felelősségteljes felkérést, mert korábban három cikluson keresztül vezettem szülőfalumat, és háromszor választottak meg a dél-békési térség országgyűlési képviselőjének, így tudom, milyen feladat vár rám, és én segíteni akarok Pusztaottlakának” – válaszolta a Narancs.hu megkeresésére Simonka.

A lap úgy tudja, néhány hónapja még a pusztaottlakai szafaripark pénztárosaként dolgozott a fideszes politikus.

Október közepén elölről kezdik Simonka büntetőperét a Fővárosi Törvényszéken, miután a tanácsvezető bíró, Metzing Márton a Kúria büntetőbíra lett időközben, és új bírót neveztek ki a helyére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!