Két és fél év után újrakezdik Simonka György büntetőperét

2022. június 16. – 14:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Húsznál is több tárgyalási nap és több mint két és fél év után október közepén elölről kezdik Simonka György, egykori fideszes országgyűlési képviselő büntetőperét a Fővárosi Törvényszéken – írta meg a Magyar Narancs.

A Fidesz korábbi országgyűlési képviselőjét bűnszervezetben különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A Magyar Narancs információt a Telexnek is megerősítette a Fővárosi Törvényszék:

az újrakezdés oka, hogy csere történt a tanácsvezető bíró személyében.

Kiderült, hogy a tárgyalást eddig vezető bíró, Metzing Márton a jövőben a Kúria büntetőbírájaként dolgozik, mivel pályázata sikeres lett, ezért új bírót jelöltek ki a tanács élére. A Fővárosi Törvényszék szóvivője, Szabó József Tamás kérdéseinkre elmondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy újra kell kezdeni a tárgyalást, hanem azt, hogy az új bíró összefoglalja az eddigi anyag lényegét, és azt ismereti majd. A következő tárgyalási napot október közepére írták ki, aminek egyszerű oka az, hogy az új bírónak el kell mélyednie az ügy részleteiben.

„Örömteli a hír, hogy a bíró új pozíciót kapott, azonban az ügy előrehaladását ez nem segítette” – mondta szóvivő. Megjegyezte azt is, hogy koronavírus miatti tárgyalásmentes időszak is sok csúszást eredményezett az évek óta húzódó ügyben, emellett az érintett felek aktivitása is sok számít.

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. A Központi Nyomozó Főügyészség még 2019 augusztusában nyújtotta be a vádiratot bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!