Gyurcsány és Toroczkai is felszólalásra jelentkezett

2022. szeptember 26. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

A házelnök napirendi javaslata alapján először megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről: Tarján Lászlónéról (FKGP, EKgP), Jüttner Csabáról (SZDSZ), Várhelyi Andrásról (FKGP, független), Zsupos Lajosról (MDF), Szalay Istvánról (MSZP), Wittner Máriáról (Fidesz), valamint Fuzik János volt szlovák nemzetiségi szószólóról.

Napirend előtt szólal fel ezután többek között Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Toroczkai László is.

Ezután leteszi a képviselői esküt a jobbikos Ander Balázs és Dudás Róbert. A két politikus – akik korábban is voltak már országgyűlési képviselők – a mandátumáról leköszönt Szabó Hajnalkát és Végh Noémit váltja a Jobbik frakciójában. Az Országgyűlés megválasztja a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hét tagját és három póttagját kilenc évre, majd hét képviselő nyolc mentelmi ügyében is döntenie kell.

Ezt követően több mint három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el, majd a képviselők három olyan törvényjavaslatról vitáznak, amelyek az Európai Bizottsággal való megegyezéshez kellenek. A tét 3000 milliárd forint, a törvényjavaslatokról korábban itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!