Képviselőket cserél a Jobbik: két ismert politikus tér vissza két újonc helyére

2022. szeptember 19. – 15:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott a Jobbik két országgyűlési képviselője: Szabó Hajnalka és Végh Noémi az áprilisi választások után kerültek be a parlamentbe, holott korábban egyáltalán nem szerepeltek az országos politikában.

Szabó Hajnalka az összellenzéki választási lista 35. helyén szerepelt, azonban alig lehetett találni róla nyilvánosan elérhető információt, és a mai napig sincs róla fotó a választási honlapon sem. Végh Noémi pedig azzal szerzett helyet a parlamentben, hogy Márki-Zay Péter visszaadta a mandátumát a választás után – róla annyit lehetett tudni, hogy vegyész a végzettsége.

Korábban már lehetett pletykákat hallani arról, hogy a kevésbé ismert új képviselők nem sokáig maradnak a parlamentben: „Végh Noémi és Szabó Hajnalka lesz az, akiknek a mandátumát majd át kell adnia két elnökségi tagnak” – írta például Jakab Péter ex-pártelnök kabinetfőnöke, Molnár Enikő egy jobbikos belsős levélben, ami kiszivárgott a kormánypárti Magyar Nemzet felé.

Közleményében a Jobbik arról ír, hogy a két képviselő „nagy figyelemmel és alaposan végezte munkáját” az Országházban:

„Alapos munkájukat és kitartásukat ezúton is szeretnénk megköszönni, közösségünk személyüket és kiállásukat nagyra tartja.”

A párt országos elnöksége a két mandátumot két korábbi országgyűlési képviselőnek adta: Ander Balázs 2014-től, míg Dudás Róbert 2019-től volt a parlamenti Jobbik-frakció tagja egészen idén áprilisig. Mindketten egyéni mandátumért indultak a választáson, azonban sem Ander nem tudott győzni Somogy megyében, sem Dudás Gyöngyösön.

A párt szerint míg Ander Balázs az oktatásra fog fókuszálni képviselőként, Dudás Róbert az önkormányzatok helyzetével foglalkozna a parlamentben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!