Visszakerült a ferencvárosi lap élére Vágvölgyi B. András

2022. szeptember 20. – 07:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszahelyezték a korábban leváltott Vágvölgyi B. András főszerkesztőt a ferencvárosi kerületi lap élére – értesült a Media1.hu. A médiapiaci lap úgy tudja, hogy a héten megjelenő 9 magazin legújabb lapszámát már Vágvölgyi jegyzi főszerkesztőként. Ő meg is erősítette a Media1 kérdésére, hogy a szerdán érkező lapszámot már az ő vezetésével készítették. Hozzátette ugyanakkor, hogy „a szerződése feltételeinek pontosítása, illetve a szerződés aláírása még folyamatban van”.

Vágvölgyit, aki korábban a Magyar Narancs alapító-főszerkesztője volt, május végén menesztették; mint akkor lapunknak elmondta: május 27-én pénteken délután négy órakor minden előzetes figyelmeztetés nélkül, emailben kapta meg a felmondólevelet. Azzal indokolták a menesztését, hogy a május elején kivett szabadságát nem jelentette be a szerződésben foglaltak szerint 15 nappal korábban, illetve május második felében több napon keresztül nem jelent meg munkaidőben a szerkesztőségben.

Az elbocsátása után a kerületi lap teljes szerkesztősége jelezte: felmondanak, ha a lap vezetőjét nem helyezik vissza az állásába. Baranyi Krisztina kerületi polgármester szintén Vágvölgyi mellé állt, miközben az elküldött főszerkesztő helyére a DK-s Kálmán Olga férje került. Baranyi élesen bírálta a lapot kiadó cég vezetőjét, Hagymási Zoltánt, aki döntött Vágvölgyi elbocsátásáról, majd június végén vétót emelt a szerinte a kerületi független médiát bedaráló és pártkifizető hellyé tevő önkormányzati döntések ellen.

A polgármester arról is beszélt – idézi fel most a Media1 –, hogy az elbocsátásról a kerületi képviselők egy részének nyomására dönthetett Hagymási; tény, hogy a képviselő-testület nem fogadta el a médiacég 2022-es üzleti tervét. Később Hagymási Zoltánt leváltották, majd augusztusban kinevezték a médiacég élére Bencsik Márta médiajogászt, aki addig a médiacég felügyelőbizottsági elnöke volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!