Tiborcz az üzlettársának adta el az Andrássy úti butikhoteljét

2022. augusztus 31. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

A jelek szerint Tiborcz István áramvonalasítja a budapesti hotelportfólióját, a hozzá köthető BDPST Group friss közleményéből ugyanis kiderült, hogy eladja a tulajdonrészét a korábbi társtulajdonos West Hungária Bau vagyonkezelőjének, ami egyébként közeli üzlettársa, Paár Attila érdekeltségébe tartozik – olvasható a BDPST Group honlapján.

A közlemény szerint az értékesítéssel a BDPST Zrt. átadja az ingatlan üzemeltetését is az új tulajdonosoknak. Mint írták, a butikhotel eladása illeszkedik a BDPST Group üzleti és ingatlanbefektetési stratégiájába, amely a hosszú távú sikeres működés és dinamikus fejlődés érdekében folyamatosan keresi az új üzleti lehetőségeket. A cégcsoport üzletpolitikájának alapvető eleme a piaci változások folyamatos monitorozása, amelyhez igazodik a társaság projektportfóliója is.

Tiborcz azt mondta, a BDPST Group számára kiemelten fontos az értékmentés és -teremtés, amely folyamatosan megjelenik a projektjeikben. Hozzátette, hogy erre az alapfilozófiára az Alice Hotel kiváló példa, ahol egy történelmi villaépület felújításával sikerült egy a mai kor minden igényének megfelelő butikhotelt elindítanunk, üzemeltetnünk, és most sikeresen értékesítenünk. Ahogy arról tavaly novemberben írtunk, 92 százalékban Mészáros-bankok hitelezik Tiborcz Istvánék mesés terjeszkedését a szállodapiacon,

ez pedig itt sem volt másként, az Alice Hotel felújítására 1,5 milliárd forint kölcsönt kaptak az állami résztulajdonú Gránit Banktól.

A felújításból a korábbi társtulajdonos WHB is kivette a részét, a mostani tranzakcióval pedig többség tulajdont szerzett a Paár Attilához köthető cég vagyonkezelője. Paár cégének sem idegenek a Mészároshoz közeli projektek, tavaly az Átlátszó írt arról, hogy a Mészáros és Mészáros Kft.-vel közösen építhetnek portát Paks II.-höz 3,4 milliárd forintért. Idén aztán kiderült, hogy a WHB 37 milliárdért építhet diáknegyedet Dunakeszin, és más nagyberuházásokban is részt vesz a cég.

Tiborcz pedig természetesen így sem marad szállodák nélkül, mint azt a közleményben is kiemelték, a közeljövőben több új hotel nyílik meg a cégcsoport üzemeltetésében. A Szabadság tér mellett, az Október 6. utcában elhelyezkedő Verno House szálloda tervezetten 2022 utolsó negyedévétől várja vendégeit, aztán felső kategóriás dizájnhotelként, valamint exkluzív lakásokat kínáló prémium lakóépületként adják át a Hotel Dorothea épületegyüttesét, a BOTANIQ Budai Klub átadása pedig 2023-tól várható.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!