3,4 milliárdért épít portát Paks II.-höz Mészáros és Paár Attila cége

2021. szeptember 20. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

A Mészáros és Mészáros Kft. a WHB-val közösen építhet portát Paks II.-höz 3,4 milliárd forintért – vette észre az Átlátszó.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. gyorsított, tárgyalásos eljárás keretében döntött a beruházás kivitelezőiről, az indoklás szerint azért, mert a korábban ugyanilyen tárgyban indult biztonsági beszerzési eljárás eredménytelen lett, de sürget az idő. A munka a portán felül a hozzá tartozó előszűrő épület, kerékpártároló, valamint a csatlakozó utak, térburkolatok minden szakágra kiterjedő építési-szerelési munkáinak elvégzéséről szól.

Ajánlatot csak a Mészáros és Mészáros Kft. és a West Hungária Bau Kft. (WHB) által alkotott konzorcium nyújtott be az uniós közbeszerzési értesítő szerint, és 3,4 milliárdos ajánlatukkal meg is nyerték az eredetileg 3,3 milliárdosra becsült kivitelezést. A WHB Paár Attila, Tiborcz István egykori üzlettársa érdekeltségébe tartozik.

A lap összesítése szerint Mészáros Lőrinc cégei gyakran nyernek tendereket a paksi atomerőmű fejlesztéseivel összefüggésben, sok milliárd forintnyi munka landolt már náluk és konzorciumi partnereiknél a pályáztatás megkezdése óta. A paksi beruházás eddigi költéseit az Átlátszó tavaly év végén összesítette utoljára, ekkor 120 milliárd forintnál jártunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!