Tiborcz István üzlettársa építhet diáknegyedet Dunakeszin 37 milliárdért

2022. január 28. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdai kormányülésen döntöttek arról, hogy megépül Dunakeszin a diáknegyed, benne egy gimnáziummal, egy szakközépiskolával, sportcsarnokkal és uszodával. A Közbeszerzési Hatóságnál már lefutott az eljárás, amely alapján a kivitelező Tiborcz István üzlettársának, Paár Attilának az érdekeltsége lesz – írta a Magyar Narancs. A West Bau Hungária Kft. nettó 37 milliárd forintért valósítja meg a projektet.

A cég sok más nagyberuházásban is részt vesz: több mint 42 milliárd forintért építheti meg a Velencei-tóhoz tervezett kajak-kenu akadémiát, de egyebek mellett a vállalat dolgozik az Opera felújításán, valamint a Paks 2 projektben is kaptak megbízást – írta a Magyar Narancs, megjegyezve, hogy a Forbes 2021-es összeállítása szerint Paár az ország 40. leggazdagabb embere.

„Nagy jelentőségű, komoly oktatásfejlesztést folytatunk, amely nemcsak a dunakesziek, de a választókerület többi településén élők számára is fontos” – mondta Tuzson Bence Facebook-bejegyzésében. A Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára számára is kiemelt jelentőségű a beruházás, a fideszes képviselő ugyanis ebben a körzetben indul egyéni mandátumért áprilisban.

A projekt terveit még 2020 májusában mutatták be. Tuzson szerint ehhez hasonló középiskolai beruházás még nem valósult meg Magyarországon. A diáknegyed a két iskolával Dunakeszi északi határán épülhet meg, és a tervek szerint összesen 1500 diák oktatását látja majd el.

A projektről itt láthatók a látványtervek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!