Forróság lesz a hét közepén, de pénteken jön a hidegfront

2022. augusztus 16. – 08:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden igazi nyári időre számíthatunk. Záporok és zivatarok csak elszórtan fordulhatnak elő, a napsütést fátyol-, és gomolyfelhők zavarhatják majd az égen. A nyugatias szél több helyen megélénkül. A nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul, késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

A következő napokban tovább melegszik a levegő, és ahogy arról már korábban a Telexen is beszámoltunk, a hét közepétől forróságra lehet számítani. Az OMSZ legfrissebb előrejelzése szerint az Alföldön a csúcshőmérséklet akár a 40 fokot is elérheti majd.

A forróság után pénteken nyugatról, esővel érkezik a hidegfront. Az előrejelzés szerint a hidegfront hatására a hőmérséklet akár 6 fokkal is visszaeshet, és bár országszerte előfordulhatnak záporok és zivatarok, tartós, nagy mennyiségű csapadékra nem kell számítani.

Az idei nyár 1901 óta az egyik legszárazabb Magyarországon. Az OMSZ szerint az aszályhelyzet tragikus, az elmúlt 30 és 90 nap csapadékösszege is rendkívül nagy hiányt mutat. Csapadék nélkül azonban az aszály tovább súlyosbodik, amit nemcsak mi, hanem az erdők, folyók, mezőgazdasági területek is megszenvednek. A Telexen cikksorozatban mutatjuk be az aszály hatásait, illetve az alkalmazkodási vagy megelőzési lehetőségeket is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!