A hét második felében 38 fok is lehet az Alföldön, de péntektől lehűlés jön

2022. augusztus 14. – 09:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a napsütést fátyol-, és gomolyfelhők zavarhatják meg, a napközbeni hőmérséklet 30-31 fok körül alakul majd. Záporra és zivatarra az északi megyékben, az Észak-Dunántúlon és nyugaton lehet számítani.

A jövő hét elején ugyan kevés helyen, de előfordulhatnak záporok és zivatarok, szerdától azonban gyors és jelentős felmelegedésre számíthatunk.

A jó idő csütörtökön és péntek magasságában fog tetőzni az Alföldön, a hőmérséklet a 38 – 39 fokot is elérheti.

A visszatérő nyári idő pénteken azonban elromlik. Nyugat felől, esővel érkezik egy hidegfront. Szombaton ezért jelentősen, akár 7-8 fokkal is hidegebb lehet. Az előrejelzés szerint augusztus 20-án megnyugszik majd időjárás. Az idő meleg lesz, északi szélre, zápor és zivatar pedig csak kevés helyen fordul majd elő.

A jövő heti augusztus 20-ai ünnepségre már javában zajlanak az előkészületek, legutóbb egy szemfüles olvasónk küldött arról képet, hogy az észak-pesti Újpesti-öbölben már sorban állnak a tűzijátékok. A tervek szerint 32 percig tartó tűzijáték nagy port kavart az elmúlt hetekben. A jelenlegi gazdasági megszorítások mellett többen is kifogásolták a több mint egy milliárd forintba kerülő tűzijáték megtartását.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!