Hétfő éjfélig lehetett bediktálni a mérőóraállásokat

2022. augusztus 15. – 11:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő éjfélig lehetett bediktálni a mérőóraállásokat, hogy ezzel könnyebben számolható legyen az augusztustól érvénybe lépett rezsiár emelkedés miatti megváltozott fizetendő összeg – írja az mfor.hu.

Eredetileg augusztus 5-ig volt lehetőség bediktálni a mérőóraállásokat, de ezt a határidőt 15-e éjfélig meghosszabbították. A szolgáltatók elektronikus felületein a legegyszerűbb bediktálni az adatokat. Most azoknak is lehetőségük van erre, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi mennyiséget. A mostani bediktálás könnyebbé, tisztábbá teheti a rezsiszámításokat, hiszen augusztustól életbe léptek az új rezsiszabályok.

Ha valaki augusztus 15-e éjfélig nem küldte el az aktuális mérőóraállását, nem érheti hátrány, ebben az esetben becsült érték alapján a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyiségét külön soron tüntetik fel a számlán, írja az MVM.

A legegyszerűbb az online diktálás volt, a gázóra állását itt lehetett regisztráció nélkül is rögzíteni. A villanyóraállás rögzítéséhez az MVM Next oldalán van egy eligazítás, attól függően, hogy ki milyen szolgáltatónál volt korábban.

Az új rezsirendelet szerint az átlagfogyasztás felett a gáz ára hétszeresére, az áram ára kétszeresére emelkedett augusztus 1-től. Az átlagfogyasztást az áram esetében évi 2523 KWh-nál, a gáz esetében pedig évi 1729 köbméternél határozták meg.

A korábbi számítások szerint a családok felének emelkedhet a rezsiszámlája ősztől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!