Nincs pénz a siófoki stadion felújítására

2022. augusztus 11. – 13:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs pénz a siófoki futballstadion felújítására, a kormány zárolta a korábban erre a célra szánt összeget.

A város polgármestere, Lengyel Róbert a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az immár sportügyekben is eljáró Honvédelmi Minisztérium sportért felelős új államtitkára, Schmidt Ádám a minap arról tájékoztatta, hogy a kormány egyes sportfejlesztési és felújítási előirányzatok tekintetében zárolást rendelt el. Ennélfogva a korábban a siófoki futballstadion fejlesztésére biztosított, az önkormányzat számlájára már át is utalt pénzt most zárolták.

„Ennek megfelelően a projekt előkészítésére eddig elköltött összegen kívül megmaradt – egyébként milliárdos nagyságrendű – pénzt rövidesen vissza kell utalnunk az államkasszába. Ennyi a rövid hír, de ebben a helyzetben nem volt váratlan, és bizonyos szempontból tán meg is értem…” – írta a polgármester, aki egy látványtervet is megosztott arról, hogyan nézett volna ki a felújított stadion.

A Révész Géza utcai Stadiont 1961-ben építették, jelenleg a másodosztályú BFC Siófok labdarúgócsapat otthona. A befogadóképessége 6500 fő, az 1990-es években több válogatott mérkőzést is rendeztek itt.

Egy májusi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter jelentette be, hogy a kormány 861 milliárd forintnyi állami beruházást halaszt el. A költségcsökkentés többek között ezeket a projekteket érinti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!