Megtiltotta Jakab Péternek a Jobbik, hogy saját arculatot használjon

2022. július 20. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik frakciójának határozata értelmében a párt képviselői a jövőben csak a párt arculati elemeivel, logójával ellátott anyagokkal dolgozhatnak – írja az Index.

A július 18-án született határozat nagy valószínűséggel Jakab Péterre vonatkozik, aki az utóbbi időben saját logóval és „A nép pártján” szlogennel jelenteti meg anyagait a Facebookon, emiatt pedig találgatások indultak el arról, hogy esetleg önálló politikai formációt hozna létre. A Telex kérdésére azt a párt és maga az érintett is megerősítette, hogy Jakab Péter jelenleg a Jobbik és a Jobbik-frakció tagja.

Mint megírtuk, az április 3-i választás legnagyobb vesztese ellenzéki oldalon egyértelműen a Jobbik lett. A választás után tartott tisztújításon ugyan megerősítették az elnöki székben Jakab Pétert, ő azonban júniusban lemondott a párton belüli belharcokra hivatkozva. A frakcióvezetői posztját akkor megtartotta, a párt elnöke Gyöngyösi Márton lett. Július közepén Jakabot a frakcióvezetői posztról is leváltották.

A politikus azóta nem használja pártja logóját a közösségi médiában.

Fotó: Jakab Péter / Facebook
Fotó: Jakab Péter / Facebook

A saját arculat miatt felmerült, hogy Jakab esetleg kilépne a Jobbikból, és önálló útra térne.

A politikus a Telex kérdésére ezt közölte:

„Sem a Jobbikból, sem a frakcióból nem léptem ki. Amennyiben ebben vagy más kérdéskörben lesz bejelentenivalóm, megteszem.”

Hasonló válaszolt küldött kérdésünkre a párt is:

„Jakab Péter továbbra is tagja mind a pártnak, mind annak országgyűlési képviselőcsoportjának is. Kilépési szándékát sem a párt, sem a frakció számára nem jelezte.”

Jakab lemondásának hátteréről és a párt közelmúltbeli ügyeiről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!