Potocskáné szerint Jakab puccsnak hitte, hogy azt akarták, Molnár Enikő ne lehessen jelen az elnökség ülésein

2022. június 24. – 13:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik etikai bizottsága megtárgyalta azt a beadványt, amit még Jakab Péter nyújtott be Potocskáné Kőrösi Anita ellen június 1-jén – közölte a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Miután meghallgatták és írásban is nyilatkoztatták az érintetteket, a bizottság megállapította, hogy „a panasz tárgyává tett cselekmények nem minősülnek etikai vagy fegyelmi vétségnek”, így megszüntették az eljárást, derül ki a közleményből.

„Bár az Etikai Bizottságnak nincsen hatásköre büntetőjogi kérdésekben döntést hozni, de jogi véleménye szerint az eljárás alá vont elnökhelyettes semmilyen bűncselekményt nem követett el az eljárásával, ilyenre utaló körülmények nem merültek fel” – olvasható a közleményben.

Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke május végén azzal vádolta meg akkori helyettesét, hogy:

  • a pártelnök távollétében úgy döntött, elnöki jogkört ragad magához,
  • semmibe veszi a törvényeket,
  • olyan kifizetések végrehajtására utasítja a Jobbik pártalapítványát, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt.

Később Varga Zoltán Péter, a párt dunakeszi önkormányzati képviselője és helyi elnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy etikai eljárást kezdeményez Jakab Péter ellen.

A Jobbik tavasszal ugyan elnökké válaszotta Jakabot, de a párton belüli harcok élesedése után, megválasztása után egy hónappal bejelentette lemondását. „A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok” – indokolta a döntést.

Potocskáné szerint Jakab puccsnak értelmezte, hogy azt akarták elérni, Molnár Enikő ne lehessen jelen az elnökség ülésein

A Magyar Narancs megkérdezte Potocskáné Kőrösi Anitát az Etikai Bizottság döntéséről. Azt mondta, Jakab Péter ellene irányuló puccsnak értelmezte, hogy az SZMSZ-t úgy akarták módosítani, hogy az elnöki kabinetvezető, Molnár Enikő a továbbiakban ne lehessen jelen az elnökség ülésein. A megszavazott SZMSZ-módosítás után Potocskáné szerint Jakab egyszerűen felállt, és annyit mondott, „pszichésen akadályoztatva van”, majd kiment.

Jakab közeli munkatársa, Molnár Enikő júniusban mondott le, rá a pártvezető az utóbbi időben már úgy hivatkozott, mint kabinetfőnökére. Számos információ napvilágot látott arról, hogy a Jobbik tagságának szúrja a szemét Molnár Enikő túlságosan jelentőssé vált formális és informális befolyása. Erre Jakab Péter úgy reagált, hogy kollégája csak az ügyeit intézi, a napirendjét állítja össze, ha kell, akkor segíti a tárgyalások megszervezésében, a sajtótalálkozások lebonyolításában. Molnár Enikő volt az, akire korábban egy kormányközeli bulvárlap azt írta, hogy Jakab szeretője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!