75 milliárdos keretszerződést kötött Rogán hivatala Balásy cégeivel

2022. július 20. – 12:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

75 milliárd forintos kommunikációs keretmegállapodást kötött a Rogán felügyelte Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKoH) Balásy Gyula cégcsoportjával, írja a K-Monitor.

A szervezet a teljes állami szektor közpénzes kommunikációjára keresett jelentkezőt: innentől a keretösszeg kimerüléséig csak a nyertessel köthet szerződést minisztérium, állami cég, (nem alapítványi) egyetem és háttérintézmény.

Balásy évek óta az állam legfőbb partnere a hirdetési piacon, az ő cégei készítették a legtöbb kormányzati propagandaplakátot is. A New Land Media Kft. az utóbbi években rendszeresen több tízmilliárd forint összértékű megbízásokat kapott, a kormány 2019-ben több mint 70 milliárd forintot fizetett a vállalatnak reklámok és kormánypropaganda előállítására.

Balásy cégei idén sem maradtak kormányzati megbízás nélkül:

  • Január elsején Rogán minisztériuma egy egész évre szóló 7,87 milliárdos szerződést kötött a cégcsoporttal az „Európa jövőjét érintő, nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására”.
  • Februárban újabb, 11,81 milliárdos, egész évre szóló szerződést kötöttek velük ugyanazokra a feladatokra, kiegészítve a „gyermekvédelmi népszavazásra vonatkozó kormányzati kommunikációs kampány megvalósításával”.
  • Január 25-én az NKoH 46 darab kommunikációs tárgyú közbeszerzését szintén a Balásy Gyula tulajdonába tartozó médiaügynökség, a New Land Media vitte el, konzorciumban a szintén Balásy-féle reklámügynökséggel, a Lounge Designnal. Ezeknek a megbízásoknak a teljes keretösszege nettó 22 milliárd forint.
  • Május elején az Átlátszó adatigényléséből derült ki, hogy a március 28. és április 3. között zajló birkózó-Európa-bajnokságra adott közel 2 milliárd forintos állami támogatást is Balásy cégei költhették el.
  • Májusban szintén Balásy Gyula cégei nyertek az NKoH 50 milliárdos keretszerződésű rendezvényszervezési tenderén. A szerződés az állami és a kormányzati cégek várható programjainak lebonyolítása mellett magában foglalja a cateringet, a személyvédelmet és a rendezvényeket beharangozó reklámkampányokat is.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!