Még csak február van, de máris 20 milliárd forintnyi megbízást kötött Rogán minisztériuma Balásy cégeivel

2022. február 8. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Januárban és februárban is kötött egy-egy szerződést Balásy Gyulával a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a megbízások értéke csaknem 20 milliárd forintot tesz ki – vette észre a Hvg.hu a kormányzati honlapon elérhető szerződéslistában. A New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. ezzel a két, nagy összegű szerződéssel már most biztosította a két cég 2020-as összesített bevételeinek negyedét.

Balásy cégeivel idén először január elsején kötött Rogán minisztériuma egy 7, 87 milliárdos szerződést, egész év végéig, „Európa jövőjét érintő, nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására”.

Februárban aztán újabb szerződést kötöttek velük, ugyanígy év végéig, ezekre a feladatokra, kiegészítve a „gyermekvédelmi népszavazásra vonatkozó kormányzati kommunikációs kampány megvalósításával”. A keretszerződés összege pedig megemelkedett 11,81 milliárd forintra. A két vállalkozás 2020-as összbevétele 80 milliárd forint volt.

A New Land Media Kft. az utóbbi években rendszeresen több tízmilliárd forint összértékű megbízásokat kapott, a kormány 2019-ben több mint 70 milliárd forintot fizetett a vállalatnak reklámok és kormánypropaganda előállítására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!