Gyurcsány: Tessék most gyurcsányozni!

2022. július 12. – 17:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tönkreteszik az országot. Adót emelnek, gyorsan, sunyin

– mondta el Gyurcsány Ferenc kedd délután a véleményét az Országgyűlésben hétfőn benyújtott, keddre már hipp-hopp meg is szavazott új katatörvényről, amely szakértők szerint gyakorlatilag egyik napról a másikra végezte ki a Magyarországon legalább 300 ezer ember által alkalmazott egyszerű adózási modellt, és ami ellen spontán tüntetések robbantak ki Budapesten.

A Fidesz állandó mumusa azt írta Facebook-posztjában, hogy miután Orbán Viktor a választás előtt egy jobb, könnyebb élettel kampányolt, „győztek, és most mégis összedől minden. Infláció, árfolyam, adó. Kezüket csókolom.”

Majd arra szólítja fel ironikusan a Fideszt, „tessék most gyurcsányozni!”, és fel is sorol néhány ötletet, miért lehetne még őt felelőssé tenni:

Gyurcsány emeli az adót.
Gyurcsány miatt eszetlenül drága a kenyér.
Gyurcsány csinálja a 410 forintos euróárfolyamot.

Ez utóbbi ötletet egyébként a Fidesz már részben megvalósította, amikor Gulyás Gergely lényegében azzal magyarázta a forint gyengülését a múlt heti kormányinfón, hogy a rossz forint részben a 12 évvel ezelőtti elmúlt 8 év hibája.

A Demokratikus Koalíció elnök-frakcióvezetője egyébként az utóbbi napokban ontja magából a sötét képekkel illusztrált, sötét szóképeibe fulladó diagnózisokat. Hétfőn például valami olyasmit írt, hogy Orbán Viktor zsákutcába vezeti Magyarországot, ezért neki kéne rükvercbe kapcsolnia. De egy tisztességes ellenzékinek nem szabad ebbe az autóba beülnie, mely egyébként szerinte nem fog kitolatni, vagyis csak a fideszesek tolatnak ki (az ország nélkül):

A zsákutca végén fal van. Itt a vége.
Ti kitolattok.
Az ország meg megy tovább.
Veletek, de nélkületek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!