Fejcserék után új vezért neveztek ki a Volánbusz élére

2022. július 4. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Új vezért neveztek ki a Volánbusz Zrt. élére: hétfőtől Kruchina Vince irányítja elnök-vezérigazgatóként a közlekedési vállalatot.

Az elmúlt hetekben komoly fejcserék okoztak izgalmakat a MÁV–Volán-csoportnál: június 1-jén derült ki, hogy menesztik az állami közlekedési holding éléről Homolya Róbert elnök-vezérigazgatót. Homolya négy évig vezette az egymásba integrálódó vasúti-buszközlekedési társaságot, azonban a 444 szerint azért kellett távoznia, mert túl drága lett a vasúti áram Magyarországon – egyenesen a legdrágább az Európai Unióban.

Pafféri Zoltán és Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. frissen kinevezett elnök-vezérigazgatója – Fotó: Volánbusz
Pafféri Zoltán és Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. frissen kinevezett elnök-vezérigazgatója – Fotó: Volánbusz

Homolya után a Volánbusz addigi elnök-vezérigazgatója, Pafféri Zoltán került a MÁV–Volán-csoport élére, és most ő nevezte ki Kruchina Vincét a maga utódjának. A cégcsoport közleménye szerint a közgazdász, energetikai szakközgazdász és szociológus végzettségű Kruchina 2012-től dolgozott az elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetéséért felelős minisztériumi projektcsapatban, majd 2017 és 2022 között a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgató-helyettese volt.

A közlemény szerint Kruchina legfontosabb feladata most a MÁV és a Volán további integrációjának eredményes folytatása, valamint a több mint 18 ezer főt foglalkoztató társaság versenyképes üzemeltetése lesz.

Érdekesség, hogy Kruchina Vince neve egyszer már feltűnt a sajtóban, de teljesen más kontextusban: testvérével együtt őt is megverték a 2006-os őszi rendőri túlkapások során, amiről akkor még az Indexnek is nyilatkozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!