Távozik a MÁV vezérigazgatója

2022. június 01. – 12:28

Távozik a MÁV vezérigazgatója
Fotó: Soós Lajos / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

2022. június 15-i hatállyal távozik a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója – közölte a Technológiai és Innovációs Minisztérium. Homolya Róbert 2018-tól vezette a vállalatot. Utódjáról még nincs hír, később döntenek a személyéről.

A minisztérium azt írta, hogy Homolya irányítása alatt a járványhelyzetben is megbízhatóan működött a vasúti közlekedés, illetve vezetésével indult el a Volánbusz MÁV-csoportba integrálása és számos jelentős fejlesztés, köztük a Nyugati pályaudvar felújítása. A legnagyobb hazai vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatóknál tavaly így már 57 ezer munkavállalót érintően született meg az újabb hároméves bérmegállapodás.

A Technológiai és Ipari Minisztérium a teljes magyar vasúti ágazatot képviselő Hungrail Magyar Vasúti Egyesület vezetésében a továbbiakban is számít a szakember közreműködésére.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom