A Volánbusz eddigi elnöke, Pafféri Zoltán lesz a MÁV új vezérigazgatója

2022. június 14. – 17:35

frissítve

A Volánbusz eddigi elnöke, Pafféri Zoltán lesz a MÁV új vezérigazgatója
Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Volánbusznak átadott 40 Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz budapesti bemutatóján a Hungexpo A pavilonjában 2021. augusztus 31-én. Az új járműveket a Zöld busz program keretében szerezték be – MTI/Soós Lajos

Másolás

Vágólapra másolva

A távozó Homolya Róberttől, aki 2018-tól volt a MÁV-Volán-csoport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Pafféri Zoltán, a Volánbusz eddigi elnök-vezérigazgatója veszi át a MÁV Zrt. vezetését június 16-ától – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Pafféri Zoltán korábban tíz évet dolgozott a vasúti szektorban, a MÁV Vezérigazgatóságán, a MÁV és a GYSEV igazgatósági tagjaként, majd vezette a Budapest–Belgrád-vasútvonal hazai szakasza megépítésére létrehozott projektcéget. Helyettes államtitkárként az állami vállalatokért, köztük a nemzeti vasúttársaságért is felelt. 2020 ősze óta volt a Volánbusz elnök-vezérigazgatója, és feladatait átmenetileg megbízott elnök-vezérigazgató veszi át.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!