A jövő hét elejéig meghosszabbították a hőségriasztást

2022. június 30. – 12:42

frissítve

A jövő hét elejéig meghosszabbították a hőségriasztást
Párakapu Salgótarjánban – Fotó: Komka Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos tisztifőorvos négy nappal meghosszabbította a hétfő óta érvényben lévő hőségriasztást, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Így tehát hétfő 24 óráig harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben.

Ismét felhívták a figyelmet arra, hogy főleg a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők vannak különösen veszélyeztetett helyzetben.

Kánikulában igyunk a szokásosnál több vizet, a déli órákban kerüljük a tűző napot. 11 és 15 óra között extrém magas az UV-sugárzás, ezért nagyon fontos, hogy ebben az időszakban kerüljék a napozást. Ha nem tudnak árnyékba húzódni, viseljenek lehetőleg fehér sapkát vagy széles karimájú kalapot, hosszú ujjú, fehér pamutinget.

Bőrünk védelméről is gondoskodjunk. De milyen naptejet vegyünk? Milyen összetevőket figyeljünk a címkén? Melyik korosztálynak milyen napvédő ajánlott? Egyáltalán létezik egészséges barnulás? Ha igen, hogyan lehet elérni? Praktikus kisokosunk ehhez nyújt egy kis kapaszkodót>>>

Napozás után hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennénk, felhevült testtel ne ugorjunk a vízbe.

Akik autóba ülnek, fokozott óvatossággal közlekedjenek. Még néhány percre se maradjon senki a forró autóban.

Korábban írtuk, hogy pénteken jön egy hidegfront, de nem nagyon fogjuk érezni a hatását. Szombaton pár fokkal mérséklődik a nagy meleg, a Dunántúlon 28–31, a Dunától keletre még 31–36 fokra számíthatunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!