Varga Judit a Telexnek: Még nem hallgatták ki tanúként a Völner-ügyben

2022. június 24. – 21:11

frissítve

Varga Judit a Telexnek: Még nem hallgatták ki tanúként a Völner-ügyben
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Mathias Corvinus Collegium miskolci regionális központjában tartott előadást pénteken Varga Judit, a rendezvény után a Völner-ügy legfrissebb fejleményéről kérdeztük az igazságügyi minisztert. A hivatali vesztegetéssel vádolt egykori államtitkár ügyvédje a napokban arról beszélt, hogy kezdeményezte Varga Judit tanúként történő meghallgatását.

Varga Judit erről azt mondta a Telexnek:

„Úgy gondolom, hogy a tanúzás állampolgári kötelezettség, tehát ha kapok ilyen megkeresést, akkor természetesen el fogok menni.”

Vagyis még nem került sor a kihallgatásra, amit Varga is megerősített. Az ügyvéd elmondása szerint másfél hete kezdeményezte a kihallgatást, de még nem kapott kapott értesítést arról, hogy indítványának megfelelően ez megtörténik-e.

Varga Judit ritkán szólalt meg a Völner-ügyben, most sem volt túl bőbeszédű, további kérdéseket nem tehettünk fel neki. Legutóbb, a miniszteri meghallgatásán védelmébe vette minisztériumának dolgozóit, szerinte tisztességes és kiváló szakemberek dolgoznak a tárcánál.

Völner ügyvédje megkerülhetetlennek nevezte Varga kihallgatását, mivel védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amit kizárólag ő tudna megválaszolni. „Olyan kérdésekről van szó, hogy kit és miért neveztek ki vagy váltottak le az Igazságügyi Minisztériumban és a hozzá tartozó intézményekben.”

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A Schadl–Völner-ügy tavaly december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át, míg Schadl az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert.

Völner Pál korrupciós ügyével korábban ebben a cikkben részletesen is foglalkoztunk.

Az állami milliárdokkal alaposan megtámogatott jobboldali elitképzőben mutatkoznak be az ötödik Orbán-kormány miniszterei. Kedden Csák János kulturális és innovációs miniszter vázolta fel az új ciklus terveit, céljait. A filozófikus gondolatokkal tűzdelt előadásról itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!