Völner Pál ügyvédje kezdeményezte Varga Judit kihallgatását

2022. június 23. – 15:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Völner Pál korábbi államtitkár ügyvédje, Varga Judit igazságügyi miniszter tanúkénti kihallgatását kezdeményezte – értesült a 24.hu.

A lapnak Völner ügyvédje, Papp Gábor megerősítette, hogy másfél hete indítványozta Varga Judit kihallgatását, ami szerinte azért szükséges, mert a védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amit kizárólag az igazságügyi miniszter tudna megválaszolni. Ezzel igazolni is tudná a korrupcióval gyanúsított Völner vallomásának állításait.

„Olyan kérdésekről van szó, hogy kit és miért neveztek ki, vagy váltottak le az Igazságügyi Minisztériumban és a hozzá tartozó intézményekben.”

A 24.hu-nak az ügyvéd azt is elmondta, hogy szerinte „megkerülhetetlen” a miniszter tanúkénti kihallgatása, ezen pedig ő is jelen lehet mint a vádlott ügyvédje. Azonban egyelőre nem kapott értesítést arról, hogy indítványának megfelelően kihallgatják-e Varga Juditot.

A miniszter eddig nagyon ritkán szólalt meg az ügyben, és ha válaszolt is, jellemzően úgy nyilatkozott, hogy az a volt államtitkár és a nyomozóhatóságok dolga. Miniszteri meghallgatásán azt mondta a Völner-ügyről, hogy

„az elsődleges feladatom az volt, hogy biztosítsam a léket kapott hajó vezetését”,

majd védelmébe vette a minisztériumában dolgozókat: „Főleg a kampány során hihetetlen sok rágalmat kaptam. A minisztérium tisztességes, és kiváló szakemberek dolgoznak ott.”

A Schadl–Völner-ügy tavaly december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át, míg Schadl az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert.

Völner Pál korrupciós ügyével korábban ebben a cikkben részletesen is foglalkoztunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!