Mától két hónapra lezárják a budai alsó rakpart egy szakaszát

2022. június 20. – 05:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az iskolai szünet kezdetével összehangolt forgalmi változások kezdődnek Budapesten, amelynek részeként június 20-tól közel két hónapra, augusztus közepéig lezárják a budai alsó rakpart egy szakaszát a Lánchíd felújítása miatt. A BKK közlése szerint a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt nem lehet majd használni ebben az időszakban.

A BKK azt javasolja, hogy Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig haladhatnak a gépjárművel közlekedők. Ott fel kell hajtaniuk a Fő utca irányába, majd a Fő utca–Alagút–Alagút utca–Attila út–Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon vagy a Fő utca–Lánchíd utca–Apród utca–Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon haladhatnak.

Északi irányba a Döbrentei térig lehet közlekedni. Onnan az Attila út irányába haladhatnak tovább a gépjárművel közlekedők az Attila út–Alagút utca–Alagút–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart, vagy az Attila út–Lánchíd utca–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart útvonalon, és a Halász utcától térhetnek vissza a budai alsó rakpartra.

Forrás: BKK
Forrás: BKK

A felújítás alatt Óbuda felől, az Árpád fejedelem útján érkezők – a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt – a Margit hídnál sem tudnak majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra. A BKK szerint a teherforgalomnak érdemes az Árpád híd–Hungária-gyűrű–Rákóczi híd útvonalon közlekednie.

A budai oldalt érintő felújítás miatt a pesti alsó rakpartot hétvégén is lehet majd használni, elmaradnak a nyári forgalommentes időszakok. Ezzel párhuzamosan június 20-tól egy hónapig pótlóbusz fog járni a 2-es villamos helyett, június 18-tól augusztus közepéig pedig csak az északi szakaszon jár a 3-as metró.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!