Egy hónapig pótlóbusz fog járni a 2-es villamos helyett

2022. június 13. – 17:12

Másolás

Vágólapra másolva

A 2-es és a 2M villamosok június 20. és július 17. között nem fognak közlekedni vágányfelújítás, illetve a Széchenyi lánchídhoz kapcsolódó rekonstrukciós munkák miatt. A Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között pótlóbuszok fognak járni – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapja.

A villamospótló autóbuszok a Kossuth Lajos tér felé a Soroksári út–Közraktár utca–pesti alsó rakpart (részben a villamosvágányokon) Garibaldi utca, illetve a Közvágóhíd felé a Nádor utca–József Attila utca–Széchenyi István tér–Apáczai Csere János utca–pesti alsó rakpart–Közraktár utca–Soroksári út útvonalon járnak. A villamospótló buszok könnyebb haladása érdekében a Boráros téren és a Közraktár utcában északi irányban buszsávot alakítanak ki.

A villamospótló buszok könnyebb haladása érdekében a Boráros téren és a Közraktár utcában északi irányban buszsávot alakítanak ki, a belváros felé haladók a Boráros térnél sávkorlátozásra készüljenek, illetve a Közraktár utcában megszűnik a parkolási lehetőség. A korlátozások és a pótlóbuszok közlekedése miatt a 2-es villamos vonalának térségében kialakulhat torlódás.

A BKK a torlódások elkerülése érdekében több alternatív útvonalat ajánl: a nagykörúti 4-es és 6-os villamosokat, a kiskörúti 47-es, 49-es villamosokat, az M1-es, M2-es és M4-es metrókat, valamint a nyári időszakban a Göncz Árpád városközponttól Kőbánya-Kispestig közlekedő,sűrűn induló M3-as metrópótló buszokat.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!