Márki-Zay Péter: Létrehozzuk a civilek pártját

2022. május 16. – 06:06

Másolás

Vágólapra másolva

Létrehozzuk a civilek pártját – közölte Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a pártalapítással kapcsolatos kérdésekre a Mindenki Magyarországa Mozgalom május végi tisztújításán fognak pontot tenni. A volt miniszterelnök-jelölt, hódmezővásárhelyi polgármester szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom, és az általa képviselt civilek nagyon sok hátrányt szenvedtek a választások során az ellenzéki együttműködésben amiatt, hogy az érdekeiket nem tudtuk egy párton keresztül érvényesíteni.

Márki-Zay még április első napjaiban bejelentette, hogy a választási vereség után nem veszi fel a parlamenti mandátumát, és nem lesz országgyűlési képviselő a következő négy évben. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere akkor azt írta: „Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe – nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába, köztük négy, még csak nem is katona fiaimat.”

Mindeközben azonban már a választás másnapján arról beszélt, a vereség után sem adta fel tervét, hogy új pártot alapít, szerinte ezzel ugyanis még tartozik azoknak a fiataloknak és jobboldaliaknak, akik segítették őt az elmúlt hónapokban. Egy új párt alapításáról már ősszel, az előválasztás után is többször beszélt Márki-Zay Péter, a vereséget megelőzően, márciusban pedig azt mondta, elindult a szervezés, és az új jobboldali formáció két pártra épül majd: a Gémesi György-féle Új Kezdetre és a Pálinkás József vezette Új Világ Néppártra. Később kiderült, Gémesi és Pálinkás nem csatlakozna az új párthoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!