Márki-Zay Péter új pártot alapít, és Donald Tuskkal ünnepel március 15-én

2022. március 10. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az Inforádiónak elmondta, hogy nem a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alakul párttá, hanem egy új konzervatív-szabadelvű pártot szeretne felépíteni, amely az Európai Néppártnak is tagja lehetne. A pártszervezés már elindult, mert van két párt, amire építhet: az Új Kezdet Gémesi György vezetésével és a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt. Volt már, aki őt javasolta pártelnöknek, de most mindhármuk neve fémjelzi ezt a kezdeményezést.

Kifejtette, hogy egy olyan, nem tolvaj konzervatív pártot szeretne, amelyre tisztességes emberek is, valódi keresztény emberek is nyugodtan szavazhatnak. Most nincs ilyen, és ez óriási hiba.

Elmondta azt is, hogy a márciusi 15-i nemzeti ünnepen Donald Tusk, az Európai Néppárt vezetője is Budapestre látogat. Márki-Zay az Európai Parlamentben annak pártcsaládnak lenne a tagja.

A volt lengyel kormányfő, Donald Tusk február végén azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a Gazprom igazgatótanácsában a helye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!