Zaklatási botrány a Jobbikban: A Fidesz képviselőnői közleményben ítélik el a zaklatás minden formáját

2022. május 13. – 13:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményben ítélte el a Fidesz–KDNP 14 képviselőnője azt, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát.

„Azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől” – írták.

A közleményt a Fidesz–KDNP mind a 14 képviselőnője aláírta. Később Varga Judit – aki az új kormányban is igazságügyi miniszterként folytatja – ki is posztolta a Facebookon:

Az április 3-án megválasztott 135 kormánypárti parlamenti képviselő között mindössze 14 nő van, akik a következők: Dunai Mónika, Selmeczi Gabriella, Vitályos Eszter, Bartos Mónika, Csöbör Katalin, Czunyiné Bertalan Judit, Illés Boglárka, Kállai Mária, Koncz Zsófia, Mátrai Márta, Molnár Ágnes, Szabó Tünde, Varga Judit, Juhász Hajnalka.

A napokban tört ki botrány a Jobbikban amiatt, hogy Szilágyi György volt alelnök élettársa azt állítja, decemberben egy vidéki jobbikos eseményen egy korábbi jobbikos polgármester megpróbálta megerőszakolni. Az ügyben nyomozást indított a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kormányközeli sajtóban megjelent hírek szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke és kabinetfőnöke, Molnár Enikő megpróbálta eltussolni az ügyet.

Jakab a Telexnek adott interjújában ezt tagadta, és nem érti, Szilágyi György vagy az élettársa miért nem fordult azonnal a hatóságokhoz, miután állítása szerint megpróbálták megerőszakolni egy jobbikos rendezvényen, de ha bebizonyosodik, amit mond, az erőszakoskodónak nincs tovább helye a közösségben. Részlet az interjúból:

Ön annak a pártnak az elnöke, ahol ez az ügy kirobbant, és nem az történt, hogy nyilvánosan kiállt, és azt mondta, elítél mindenfajta erőszakot.

De hát ez alap. Bocsánat, de ezt ki kéne jelentenem, hogy elítélek mindenfajta erőszakot? Ezt ki se kell Magyarországon mondani. Persze, minden fajta erőszakot elítélek, és azért háborodtam fel, hogy ha történt egy ilyen esemény, akkor ha nem is a hölgy, de legalább a párja miért nem jelezte a hatóságoknak aznap? Öt hónap múlva fontos volt? Miért nem aznap volt fontos? Ha az én barátnőmet, páromat vagy feleségemet ilyen inzultus éri, azon nyomban a rendőrséghez megyek, mert azon nyomban ennek következménye kell, hogy legyen, ez nem maradhat megtorlás nélkül, az egészen biztos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!