Hajnal Miklós elindul a Momentum elnöki posztjáért

2022. május 13. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

Gyökeresen új helyzet állt elő a Momentumban azzal, hogy Donáth Anna nem indul újra az elnökségért Hajnal Miklós szerint. Donáth pár napja erősítette meg, hogy gyermeket vár, és ezért nem indul el a Momentum nyári tisztújításán.

„Miközben a személyes szempontjai miatt mindannyian megértjük és tiszteletben tartjuk a döntését, érthető, hogy a legnépszerűbb politikusunk döntése sokakat megrendített, köztük engem is” – írja Facebook-oldalán Hajnal, majd így folytatta: „Egy hete még nem gondoltam, hogy ilyen bejegyzést fogok írni, nem is készültem erre a szerepre.”

„Az új helyzetben viszont sokan megkerestetek, buzdítottatok, a tenni akarásom és a felelősségérzetem pedig azt diktálja, hogy jelentkezzek a párt elnöki tisztségére.”

Hajnal szerint sokan most a Momentumban látják az egyetlen reménysugarat: „mi új parlamenti szereplőként új irányt is mutathatunk az ellenzéki oldalnak.” Azt írja, hisz a közösségében, és abban, hogy „a Fidesz leváltásához egy erős és meghatározó Momentumra van szükség az ellenzéki térfélen”.

Hajnal 2016 óta vesz részt a Momentum építésében. 2018-ban kommunikációs igazgatóként segítette a Momentumot, az elmúlt négy évben pedig a párt elnökségi tagja. 2019-ben az EP és önkormányzati választásokon kampányfőnökként vezette a Momentum kampányát, az április 3-i választáson pedig egyéniben nyert mandátumot Budapest 3. választókerületében (XII. kerület). „Az elmúlt 6 évben hoztam stratégiai döntéseket nem egyet, nem kettőt, pultoztam +35 és -5 fokban is, jó pár órát töltöttem TV stúdiókban, tárgyaltam a koalíciós partnereinkkel és ültem szemtől szembe fideszes politikusokkal is. Tudom mit jelent napi 14 órát dolgozni egy közösségért” – fogalmaz Hajnal a Facebook-posztjában.

Azt írja, Donáth Annának kulcsszerepe lesz abban, hogy a 2024-es EP-választáson hiteles alternatívát tudjon a Momentum felmutatni a Fidesszel szemben. „A következő időszakban nekünk addig is rengeteget kell dolgoznunk a választási tanulságok levonásán, az ellenzék megerősítésén, beágyazódásán. Hiszek abban, hogy bármilyen nehézséggel is néz szembe ez a közösség, végül mindig erősebbé válik” – írja Hajnal.

Donáth Annát 2021 novemberében választották meg a Momentum elnökének, miután Fekete-Győr Andrásnak nem szavaztak bizalmat a párttagok kudarcos előválasztási szereplése után. Fekete-Győr a Momentum frakcióvezetője lett, de az ATV-ben hétfőn azt mondta: nem indul el újra az elnöki tisztségre, mert szerinte az nem lenne felelősségteljes tőle a gyermeknevelés és frakcióvezetés mellett.

Hajnal Miklós az első, aki bejelentkezett az elnöki tisztségért, más induló neve még nem ismert. Nyáron tartják a Momentum következő tisztújítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!