Tagadta bűnösségét az előkészítő ülésen a kokain forgalomba hozatalával vádolt Árpa Attila

2022. május 9. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

Miután márciusban nem jelent meg a bíróságon Árpa Attila, hétfőn tartották az első előkészítő ülést az ügyében. A színész nem ismerte el a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet – derült ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

A rendőrség 2019-ben razziázott Árpa Attila lakásán egy pókerparti alatt, ennek az ügye gurult tovább egészen a vádemelésig, amiről itt írtunk korábban. Az ügyészség szerint a 49 éves férfi 2019. márciusban megbízta két ismerősét, hogy egy bulira vegyenek kábítószert, ők be is szerezték, de a rendőrök elfogták őket. A Fővárosi Főügyészség öt férfi, köztük Árpa Attila ellen emelt vádat.

„Ártatlan vagyok, a vádakat sem bizonyítékok, sem tanúvallomások, sem más iratok nem támasztják alá, és ezt be is fogjuk bizonyítani. Boszorkányüldözés, ami zajlik, két éven át lehallgattak, követtek. Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy ne törjön pálcát a fejem felett mindaddig, amíg nincs ítélet, különösen, hogy a vádakról bebizonyítjuk majd, hogy nem igazak. Szeretném, ha az ügyem teljesen transzparenciával zajlana majd, mert nincs mit takargatnom” – írta korábban a Telexhez eljuttatott közleményében Árpa Attila. Nyáron a Rádió 1 reggeli műsorában pedig arról beszélt, állítólagos dílere a fodrásza volt, akinek ő vitte a fájdalomcsillapítót a fájós hátára. Amit Árpa említett, az egy olyan fájdalom- és gyulladáscsillapításra használt gyógyszer, amit lehet granulátumként vagy gélként is vásárolni.

Az első – márciusi – tárgyalásán nem jelent meg a bíróságon Árpa Attila, a Blikk szerint a színész-rendező igazolást nyújtott be a távollétéről, indoklásként a filmes munkáit jelölte meg. Az ügyész egy év tíz hónap börtönbüntetést ajánlott, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztenék, ha Árpa bűnösnek vallja magát.

Amennyiben azonban nem ismeri be a tettét, a legrosszabb forgatókönyv szerint 8 év börtön büntetést szabhatnak ki rá.

„Nagyon könnyű lett volna elfogadni az ügyészség ajánlatát, hiszen akkor csak felfüggesztett börtönbüntetést kaptam volna, és nem én vagyok az egyetlen a színész kollégáim közül, akinek ilyen priusza lenne. Viszont nem vagyok bűnös, továbbra is küzdeni szeretnék azért, hogy bebizonyítsam, a vádban leírtakat nem követtem el – mondta a tárgyalás után a Blikknek Árpa. – A hét vádpontból már csak eggyel vádolnak, októberben folytatódik az ügy. Kérem, senki se ítéljen el addig, amíg véget nem ér ez az ügy.” A tárgyalás október 5-én és 7-én a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!