Vádat emeltek Árpa Attila ellen kokain forgalomba hozatala miatt, Árpa szerint boszorkányüldözés zajlik, nincs mit takargatnia

2021. július 27. – 10:20

frissítve

Vádat emeltek Árpa Attila ellen kokain forgalomba hozatala miatt, Árpa szerint boszorkányüldözés zajlik, nincs mit takargatnia
Árpa Attila az Argo 2. című film forgatásán – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Egy baráti társaságnak szállított a vád szerint kábítószert egy 33 éves férfi a Fővárosi Főügyészség vádirata szerint, többek között Árpa Attilának.

A vádirat szerint egy 49 éves férfi – a Blikk információi szerint Árpa – rendszeres vásárló volt, aki 2018-tól kezdve saját magának és baráti körének is vett kábítószert.

Árpa Attila a következő közleményt juttatta el a Telexhez:

„Ártatlan vagyok, a vádakat sem bizonyítékok, sem tanúvallomások, sem más iratok nem támasztják alá, és ezt be is fogjuk bizonyítani. Boszorkányüldözés, ami zajlik, két éven át lehallgattak, követtek. Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy ne törjön pálcát a fejem felett mindaddig, amíg nincs ítélet, különösen, hogy a vádakról bebizonyítjuk majd, hogy nem igazak. Szeretném, ha az ügyem teljesen traszparenciával zajlana majd, mert nincs mit takargatnom.”

Az ügyészség szerint a 49 éves férfi 2019. márciusban megbízta két ismerősét, hogy egy bulira vegyenek kábítószert. Ők be is szerezték, de a rendőrök elfogták őket. Elkapták azt a 36 éves szír férfit, akitől vásárolták, és azt a 49 éves férfit, akinek eladták.

A Fővárosi Főügyészség az öt férfi ellen vádat emelt, a 33 évessel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, a szír férfival szemben alapeseti kábítószer-kereskedelem, a további 3 férfival szemben forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 33 éves férfit fegyházbüntetésre, társait börtönbüntetésre ítélje, azzal, hogy a forgalomba hozatallal vádolt 3 magyar férfi esetében a büntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Az ügyészség a jelentős mennyiségű kereskedéssel vádolt magyar és a kereskedéssel vádolt szír állampolgár esetében további büntetéseket, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást is indítványoz.

Árpa korábban a Blikknek mesélt arról a házkutatásról, amit a pókerpartija alatt tartott a rendőrség 2019 márciusában. Árpa akkor azt nyilatkozta a lapnak, hogy

bár azt nem tagadom, hogy a múltban kipróbáltam a kábítószert, de az nagyon régen volt, és teljes mértékben az én magánügyem.