Nem jelent meg első bírósági tárgyalásán a kokain forgalomba hozatalával vádolt Árpa Attila

2022. március 2. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az első tárgyalásán nem jelent meg a bíróságon Árpa Attila, akit az ügyészség társtettesként forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádol, írja a Blikk. A lap szerint a színész-rendező igazolást nyújtott be a távollétéről, indoklásként filmes munkáit jelölte meg. Az ügyész egy év tíz hónap börtönbüntetést ajánlott, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztenék, ha Árpa bűnösnek vallja magát.

„Igazoltan vagyok távol a tárgyalásról, szerepelek egy nemzetközi sorozatban, és a forgatásra való tekintettel engedélyt kaptam, hogy távol maradjak. Minden felmerülő kérdésre az ügyvédem tud választ adni” – nyilatkozta a lapnak a színész. Árpa Attila ügyvédjét is megkeresték, hogy megtudják, hogy a színész a vádirattal egyezően bűnösnek vallja-e magát, de az ügyvéd azt mondta, nem kapott felhatalmazást arra, hogy nyilatkozzon.

A rendőrség még 2019-ben razziázott Árpa Attila lakásán egy pókerparti alatt, ennek az ügye gurult tovább egészen a vádemelésig, amiről itt írtunk korábban. Az ügyészség szerint a 49 éves férfi 2019. márciusban megbízta két ismerősét, hogy egy bulira vegyenek kábítószert, ők be is szerezték, de a rendőrök elfogták őket. A Fővárosi Főügyészség öt férfi, köztük Árpa Attila ellen is vádat emelt.

A rendőrség még 2019-ben razziázott a lakásán egy pókerparti alatt, ennek az ügye gurult tovább egészen a keddi vádemelésig, amiről itt írtunk korábban.

„Ártatlan vagyok, a vádakat sem bizonyítékok, sem tanúvallomások, sem más iratok nem támasztják alá, és ezt be is fogjuk bizonyítani. Boszorkányüldözés, ami zajlik, két éven át lehallgattak, követtek. Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy ne törjön pálcát a fejem felett mindaddig, amíg nincs ítélet, különösen, hogy a vádakról bebizonyítjuk majd, hogy nem igazak. Szeretném, ha az ügyem teljesen transzparenciával zajlana majd, mert nincs mit takargatnom” – írta korábban a Telexhez eljuttatott közleményében Árpa Attila.

Árpa Attila nyáron a Rádió 1 reggeli műsorában azt mondta, állítólagos dílere a fodrásza volt, akinek ő vitte a fájdalomcsillapítót a fájós hátára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!