Hadházy Ákos jelezte a házvezetésnek, hogy letenné a képviselői esküt

2022. május 4. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos független képviselő jelezte az Országgyűlés házvezetésnek, hogy letenné a képviselői esküjét, de erre még nem kapott időpontot – írja az ATV.

A csatorna értesüléseit Hadházy megerősítette, hozzátéve, hogy korábban már jelezte ezt a szándékát, amikor Kisvaszaron elmondta az alternatív esküszöveget. Hadházy volt az egyetlen a 199 képviselő közül, aki május 2-án bojkottálta az Országgyűlés alakuló ülését.

Korábban Hadházy szövetségese, a Momentum is csatlakozni akart a bojkotthoz, Fekete-Győr Andrásék öt feltételt szabtak ahhoz, hogy részt vegyenek az alakuló ülésen. Ezeket nem teljesítette a Fidesz, ráadásul Kocsis Máté, a párt frakcióvezetője jelezte, hogy aki nem teszi le az esküt hétfőn, az nem választható meg semmilyen parlamenti tisztségre vagy bizottsági helyre. Azt is mondta: a parlamenti eskütétel időpontja fix, és aki nem vesz részt, az vállalja, hogy a következő eskü időpontját nem ő választja meg. Ahogy korábban írtuk, ez alapján az is előfordulhat, hogy Hadházy hónapokig nem kap időpontot. Emiatt a Momentum végül részt vett az ülésen, és a képviselőik az esküt is letették.

Az eskütétel után Hadházy a Kossuth téren tartott utcafórumot, ahol kollaboránsnak nevezte a Jobbikot, az MSZP-t és az LMP-t. A köztéri fogadóóráról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!