LMBTQ-rendezvénynek hitte egy kőbányai nő a bolondballagást, a végzősöket aberráltnak nevezte

2022. április 29. – 15:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elnézést kért a nő, aki a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnázium csütörtöki bolondballagását „LMBTQ-s rendezvénynek” hitte, ezért telefonon panaszkodott az iskolánál. Az Iskola igazgatója, Edényi László ezzel lezártnak tekinti az ügyet – tudta meg a Telex.

Edényit azután kerestük meg, miután az Azonnali egy névtelen, de az iskolában tanító forrásra hivatkozva megírta, hogy a Zrínyi 2022-es bolondballagására (ahol szokás szerint vicces ruhákba öltöznek a végzősök) egy osztály fiú tagjai női ruhákban, a lány tagjai pedig férfiaknak szánt öltözékben jelentek meg. A cikk szerint az iskolával szemben lakó panelből érkezett a panasz, a betelefonáló nő azt mondta:

nőnek öltözött aberráltak állnak az iskola előtt, és szeretné, ha azonnal intézkedne az iskola.

A telefont egyébként az iskolatitkár vette fel, aki közölte, hogy bolondballagásról van szó, így meg tudta nyugtatni a nőt, aki saját bevallása szerint azért húzta fel magát, mert azt hitte, hogy „LMBTQ-s rendezvény zajlik”.

A Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója a Telexnek megerősítette, hogy az Azonnali értesülései valósak, érkezett telefonos panasz az iskolába, és a cikkben szereplő idézet is pontos. „Rendőrségi feljelentés nem történt, sőt néhány órán belül bocsánatot kért a hölgy. Azt gondolom, hogy a bocsánatkéréssel lezártnak tekinthetjük az ügyet” – tette hozzá válaszában Edényi.

Ahogy arról korábban több cikkben is írtunk, a 2022-es választások előtt tette a Fidesz kampánytémává a melegellenességet, de már 2020 őszén is látszott, hogy a kormányzati kommunikációban a melegek lehetnek az új migránsok. A parlament tavaly szavazta meg az utolsó pillanatban homofóbbá módosított pedofiltörvényt, ami úgy tiltotta meg a „homoszexualitás népszerűsítését” kiskorúaknak, hogy közben nem definiálta, mit ért ez alatt pontosan. A témában népszavazást is tartottak az április 3-ai országgyűlési választásokkal egybekötve, ami a rekordszámú érvénytelen szavazatnak köszönhetően érvénytelen lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!