Több mint 24 millió forintba került a Fidesz februári frakcióülése Balatonfüreden

2022. április 28. – 14:57

Több mint 24 millió forintba került a Fidesz februári frakcióülése Balatonfüreden
Orbán Viktor beszédet mond a Fidesz kihelyezett frakcióülésén 2022. februárban – Fotó: Kubatov Gábor Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A választás előtti utolsó összekapaszkodásra jött össze a Fidesz február 16. és 18. között Balatonfüreden. A kihelyezett frakcióülésen Orbán Viktor is lelkesítő beszédet mondott a képviselőknek, majd Kocsis Máté és Simicskó István tartott sajtótájékoztatót, ahol mi is kérdeztünk.

A parlament oldalára nemrég felkerült, hogy mennyit fizetett a frakció a két füredi hotelnek a vendégek elszállásolásáért és a helyszínért. A Hotel Füred 16,19 millió forintot, míg a Flamingó Wellness és Konferencia Hotel 8,31 millió forintot kapott.

Összesen tehát 24,5 millió forintba került a kihelyezett frakcióülés, ami nem számít kirívónak a korábbi alkalmakhoz képest.

Az eddigi rekordot a tavaly júniusi debreceni frakcióülés tartja, akkor 56 millió forintot fizettek az önkormányzati tulajdonú Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.-nek. Novemberben pedig 31,4 millió forintba került a frakcióülés Esztergomban, amivel Hernádi Zsolt Mol-vezér járt jól.

A februári frakcióülésre nem ment el a korrupcióval gyanúsított Völner Pál, a 444 cikke szerint viszont számos olyan Fidesz-közeli médiaszemélyiséget, vállalkozót és állami intézményvezetőt lehetett felfedezni az érkezők között, akik nem hogy a frakciónak, de a Fidesznek sem feltétlenül tagjai. Ott volt például Bayer Zsolt, Rákay Philip, Várhegyi Attila, Szolnok egykori polgármesterére, Bakondi György belbiztonsági tanácsadó, Kálomista Gábor filmproducer, Szánthó Miklós, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke és Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója is.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom