Miután Elon Musk megvette a Twittert, Orbán Balázs végre leírhatta, miben hisz a Fidesz

2022. április 27. – 19:23

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas felszabadulásként, a szólásszabadság és a demokrácia ünnepeként élik meg a Fidesznél, hogy Elon Musk megvette a Twittert. Varga Judit után Orbán Balázs államtitkár, a miniszterelnök politikai igazgatója is tweetelt egyet.

„Most, hogy Elon Musk megvásárolta a Twittert, végre le tudom írni, miben hiszünk: Istenben, Családban, Hazában; és amiben nem hiszünk: világkormány, illegális migráció, genderpolitika”

– írja a Miniszterelnökség államtitkára.

Egy tavaly publikált kutatás szerint ugyanakkor eddig sem kellett volna félnie Orbánnak: több országban is arra jutottak az elemzésben, hogy a jobboldali politikusok tweetjeit jobban felerősítette az algoritmus, mint a baloldaliakét, és maga a Twitter is elismerte akkor, hogy a jobboldali politikusok és oldalak tweetjeit jobban felerősítik, mint a baloldali forrásokból származó tartalmakat.

Szerdán Varga Judit igazságügyi miniszter és Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke is üdvözölte Elon Musk döntését.

„Csak remélni tudjuk, hogy a Twitter olyan digitális tér lesz, ahol minden vélemény – politikai beállítottságtól függetlenül – egyformán látható marad” – fogalmazott Twitter-oldalán az igazságügyi miniszter, és Elon Muskot idézve úgy fogalmazott: a szólásszabadság a működő demokrácia alapköve.

„Mi a budapesti Andrássy utat foglaltuk el a Pride előtt, Elon Musk pedig megvette a Twittert. Lesz családi felvonulás, és lesz szólásszabadság (legalább itt).” Ezt pedig Toroczkai László írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!