Szilágyi Liliána: Nem egyszer és nem egy ember előtt verekedett össze apám a nagyapámmal

2022. április 25. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Nem egyszer és nem egy ember előtt verekedett össze az apja a nagyapjával, Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval, állítja Szilágyi Liliána annak az interjúnak a második részében, amelyet Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában adott a korábbi úszónő a Klubrádióban. „2001-ben is úgy jöttünk el, hogy a nagyapámat felszorította a falra” – mondta Szilágyi Liliána, aki szerint apja, Szilágyi Zoltán többször megverte a nagyapját.

Szilágyi Liliána több hónap után először nyilatkozott azután, hogy december végén testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolta édesapját. A volt úszónő többször hangsúlyozta, hogy nem akar támadható lenni, apja, Szilágyi Zoltán mégis eljárást indít, és 30 millió forintra perelné lányát.

Szilágyi Liliána többször is említette már, hogy édesanyja, Gyarmati Eszter szüleinél, Gyarmati Dezsőnél és Bara Margitnál, a nagyszülői házban talált megértésre. Ők kezelték a fiatal lányt egyenlő félként, velük tudott bármiről is beszélgetni.

Amikor a műsorvezető testvérével, Gerdával kapcsolatos viszonyáról kérdezte, Szilágyi Liliána ezt válaszolta: „Nem mondom, hogy nem fáj, amit Gerda mond, de mindezek mellett nagyon, nagyon hiszek abban, hogy egyszer újra egymásra találunk”.

Szilágyi Liliána hosszan mesélt a viszonyukról, és azt mondta, hisz benne, hogy lesznek még jó testvérek. Szilágyi Liliána azt is mondta, hogy 12 évesen megkeresett egy ügyvédet, hogy elmondja neki, az apja bántalmazza, de az ügyvéd állítása szerint „kiröhögte”.

A teljes interjút itt lehet megnézni:

Azzal kapcsolatban, hogy tett-e feljelentést a bántalmazás miatt, Szilágyi Liliána azt mondta, az ügyvédeivel összeraktak egy komoly paksamétát: van például igazságügyi orvosszakértői véleménye, ami levezeti a személyiségéből, hogy bántalmazták. Azt mondta, kb. húsz ember tanúvallomása tudja igazolni, hogy milyen az apja személyisége. Szilágyi azzal magyarázza, hogy nem tett feljelentést, hogy nem haragtartó személyiség, és hogy egy olyan segítő szeretne lenni, aki a traumatizáltaknak nyújt kezet.

Ahogyan arról korábban írtunk, a rendőrség lezárta a Szilágyi Liliána ügyében indult nyomozást, állításuk szerint az úszó nem tett vallomást. A Szilágyi Liliána-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja!

Van segítség!

Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel >>> ezt az oldalt . Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!